Η δράση “Ένα βιβλίο με δέντρα” υλοποιήθηκε από το Νήσος Αμοργός, Σύλλογος για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, σε συνεργασία με τον γνωστό συγγραφέα Χρήστο Οικονόμου και τους [nomades artcore], από τις 29 Σεπτέμβρη ως τις 6 Οκτώβρη 2024 στο Βοτανικό Πάρκο Αμοργού.
Με πρώτη ύλη δύο σύντομες ιστορίες, «Εκείνο το δέντρο που έκλαιγε» του Χρήστου Οικονόμου και «Φθινοπωρινή τρίλια» της Καλλιρρόης Ασκαρίδου, που σκιαγραφούν διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης του ανθρώπου με τα δέντρα, πραγματοποιήθηκε βιωματικό θεατρικό εργαστήρι ώστε οι συμμετέχοντες να συνδεθούν με τις ιστορίες.
Παράλληλα έγινε εργαστήρι δημιουργικής γραφής που βοήθησε τους συμμετέχοντες να γράψουν τη δική τους σύντομη ιστορία με κεντρικό θέμα το δέντρο.
Η δράσηολοκληρώθηκε με την φύτευση δέντρου και την έκδοση ψηφιακού βιβλίου που περιλάμβανε τις ιστορίες των συμμετεχόντων και φωτογραφικό υλικό από τα εργαστήρια και τη φύτευση.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από τον Νήσος Αμοργός, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού.